Върховният касационен съд постанови окончателна присъда за Йоан Матев за убийството

...
Върховният касационен съд постанови окончателна присъда за Йоан Матев за убийството
Коментари Харесай

Окончателно: 6 години и половина затвор за Йоан Матев

Върховният касационен съд постанови дефинитивна присъда за Йоан Матев за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина на 2 юни 2015 година

Първоначано младият мъж, който все още на действието е малолетен, бе оневинен от Софийския градски съд.

На 25 октомври 2022 година обаче Апелативният съд в София призна Матев за отговорен и го осъди на шест години и шест месеца затвор, както и да заплати по 150 хиляди лв. кръвнина за породени болки и премеждия на двамата родители на убитото момче.

Матев е наказан дефинитивно на същия период - шест години и шест месеца, като по този метод е доказана присъдата на долната инстанция. На родителите на убитото момче са присъдени по 200 000 лв..

От присъдата ще бъде приспаднато времето, което Матев прекара в ареста. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР